skip to Main Content
Biezen zitting

Het tarief voor het repareren van een biezen zitting komt op ongeveer 0,065 cent per cm2, inclusief BTW. Voor een indicatie van de prijs, meet u de diepte van de zitting en de breedte van de zitting op het midden van de matsport.

U doet de volgende berekening: diepte x breedte x 0,065.
Voor een vaste zitting komt er een toeslag van 10 euro bij. Bekijk de stoel goed, vaak zit een zitting met een aantal schroeven vast en loont het om deze zelf te demonteren.

De matsport is de voorkant, zijkant of achterkant van de stoel waar de zitting aan bevestigd is.

Stoelriet/vlechtband

Het tarief voor het reparen van een zitting in stoelriet/rotan vlechtband/pitband komt ongeveer neer op 1,25 euro inclusief BTW per gaatje in de rand. Voor een indicatie van de prijs, telt u het aantal gaatjes rondom de mat en doet u de volgende berekening: het aantal gaatjes x 1,25.

Zijn er geen gaatjes te zien aan de achterkant van de matsport, dan hebt u vermoedelijk te maken met verzonken vlechtwerk. Hiervoor is het tarief 1,35 per gaatje in de matsport.

Voor een vaste zitting komt er een toeslag van 10 euro bij. Bekijk de stoel goed, vaak zit de zitting met een aantal schroeven vast en loont het om deze zelf te demonteren.

De matsport is de voorkant, zijkant of achterkant van de stoel waar de zitting aan bevestigd is.

Pitriet

Pitriet is veel te vinden op designstoelen zoals Martin Visser, Dirk van Sliedregt en Paul Kjaerholm. Stoelenmatterij de Veluwe repareert ook deze stoelen.

Helaas is in verband met invoerproblemen het materiaal erg prijzig geworden en wisselt de prijs nogal. De prijs van reparatie van uw meubel begint vanaf 250 euro in de BTW. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de reparatiekosten.

Papiersnoer

Het tarief voor het repareren van een zitting in papiersnoer komt op ongeveer 0,065 cent per cm2, inclusief BTW. Voor een indicatie van de prijs, meet u de diepte van de zitting en de breedte van de zitting op het midden van de matsport. U doet de volgende berekening: diepte x breedte x 0,065.

Een zitting in blokmotief is arbeidsintensiever, daarom wordt daarvoor een toeslag gerekend van 10 euro. Heeft uw stoel meerdere lagen vlechtwerk dan is het tarief 0,075 cent per cm2.

De matsport is de voorkant, zijkant of achterkant van de stoel waar de zitting aan bevestigd is.

Webbing

De kosten voor het vervangen van de webbing mat in uw stoel liggen rond de 65 euro in de BTW, per onderdeel. Biedt u een zitting en een rugleuning aan, dan is dat 2 x 65 euro. Ook hierbij geldt dat het loont om te kijken of u uw meubel zelf kunt demonteren, want de kosten daarvoor zijn 10 euro.

Meer weten over Stoelenmatterij de Veluwe?

Bekijk hier
Back To Top